Çocuğumu Hazırlayınız! Geliyorum… (K12NET Güncellemesi)

23 Eylül 2024

Çocuğumu Hazırlayınız! Geliyorum… (K12NET Güncellemesi)

Anaokullarında çıkış saatleri, diğer üst sınıf öğrencilerine göre daha düzensizdir. Tam bir çıkış saati olmayabilir. Veliler kendi durumlarına göre, çocuklarını almaya giderler. Dışarıdan gelen veli, arabasını park eder, güvenlikten geçer, okul yetkilisine çocuğunu almaya geldiğini söyler. Öğrenci sınıftan alınır, hele de kışsa, kabanlar, çizmeler giydirilir. Hazırlık süresince veli beklemek durumunda kalır. Kurumlarımızdan şöyle bir talep geldi. Veli dışarıdayken, “Okula geliyorum 15 dk- 30 dk -60 dk sonra oradayım diye bir durum gönderse, durum hem sabit bilgisayarlarda alarm olarak çalsa, hem de telefonlara bildirim olarak düşse” nasıl olur diye sordular. Bu talep, K12NET’in işleri hızlandırır, işleri kolaylaştırır ilkesine çok uyduğu için kabul edildi, yaz döneminde hazır hale getirdik. Bu haftaki online eğitimimizde bu yeni güncellemeyi de anlatacağız.

K12 >> K>>Ana sınıfından, 12. Sınıfa kadar öğrenci grubunu esas almaktadır. Ürünümüzün adı K12NET olduğuna göre, anaokulları bizlerin başlangıç noktasıdır. Anaokulları kendi başlarına bir dünyadır. Yemeleri, içmeleri, uyumaları, her biri olaydır. Öğrencilerin günlük aktiviteleri, bunların portföyle olarak sistemde tutulması, kurumsal bir yapı üzerinden kontrollü haberleşme , iletişim, zeka, duygu, bedensel gelişimlerinin gözlenen karneler haline dönüştürülmesi, K12NET yazılımının görevleri arasındadır.

Az Yenen Kuru Fasulye de, K12NET’in Radarında

Anaokulu öğrencilerinin yemek yemeleri, uyumaları, arkadaşlarıyla ilişkileri çok önemlidir. Anaokulu öğretmenleri her gün gözlem yapar ve K12NET üzerinden anne babalarına gözlemlerini aktarırlar. Bazı kurumlarda “çocuğunuz yemeğini yedi – az yedi – hiç yemedi gibi” demek yeterli olabilirken, bazı kurumlar, bütün ayrıntısıyla “tarhana çorbasını içti, kuru fasulyesini az yedi, pilavını tam yedi” şeklinde, günün tüm menüsüyle bilgi vermektedir. K12NET geçen yıla kadar, yemek gözleminde bu kadar ayrıntı sunamıyordu, ne zaman yemekhane modülünü yaptık, bu isteğin de alt yapısını hazırlamış olduk. Bundan sonra kim isterse, yenilen zeytinin tanesini, içilen sütün mililitresini yazabilecek duruma geldik.

Anaokulu Modülü / 25 Eylül Çarşamba, Saat 10:30

K12NET, adı gibi, ana sınıfından, 12 sınıfa kadar öğrencileri takip eden bir sistem olmasına rağmen, bu özelliği bilmeyen kullanıcılarımız, “çocuklarımız çok küçük, anaokullarında sanırım kullanamıyoruz” gibi yanlış bilgilere sahip olabiliyorlar. Bu haftaki eğitimizde K12NET’i anaokullarında nasıl kullanabiliriz, hangi modüller özellikle bu yaştaki öğrenciler için uygundur. Bunların anlatımını yapacağız.

Anaokulculukta “Ölçmeye gerek yok” diyenlerin nasıl yanıldığını,  ölçerek, karneye dökerek göstereceğiz.

Davranış Modülü / 26 Eylül Perşembe, Saat 10:30

Aklınıza ne geliyorsa, hangi davranışları /kazanımları gözlemliyorsanız, K12NET’de takip edebilir, davranış karneleri çıkarabilirsiniz. Bu modülü, anaokulu dahil, 12 sınıf seviyesinin 12’si de kullanılabilir. Okul istendik davranış değiştirme yeri ise, orada gözlem, orada ölçme, orada karne vardır.

Temel Tanımlar / 27 Eylül Cuma, Saat 10:30

Öğrenci-öğretmen-personel-ders tanımlama gibi, K12NET sisteminin en temel konularını, bu eğitimde bulabileceksiniz. Sistemi ilk defa kullanacak okulların, bir kez olsun, mutlaka bu temel eğitimden geçmesini bekliyoruz. Daha önce sistemi açılmış ama bir sebepten sistemi etkin kullanamamış okullarımız da bu temel eğitimden yararlanmalıdır.

Eğitimlerimiz Online, Yerinde ve ÜCRETSİZDİR. 

Eğitimlerimiz online olup, okullar kendi yerlerinden katılabilecek, ekranlarımızı görecek, sesimizi duyacak, isterlerse eğitim görevlisine soru sorabileceklerdir. Eğitimlerimiz ÜCRETSİZ olup, katılmak isteyenlerin; hangi kurumdan, hangi eğitime katılmak istediklerini de açıkça belirterek [email protected] adresine bu isteklerini ifade eden bir elektronik posta göndermeleri yeterli olacaktır.

Satın Alsanız, K12NET’den Pahalıya Gelir. (K12NET Yenilik Haberi)  

Satın Alsanız, K12NET’den Pahalıya Gelir. (K12NET Yenilik Haberi)   Değerli müşterilerimiz, hayatın aktığı bir yol var, bu yolu bulamazsak, yaptığımız...

DEVAMINI OKU

Bir İlk Olduğunu, K12NET’in Müşterileri Söylüyor.

Bir İlk Olduğunu, K12NET’in Müşterileri Söylüyor. Öğrenci sınav oluyor. Yapamadığı sorulara göre K12NET eksiklerini bulunuyor. Bu konu yıllardır, yaptığımız bildiğimiz...

DEVAMINI OKU

K12NET, Yapay Zekâyı Konuşmuyor, Yapay Zekâyı Uyguluyor…  

K12NET, Yapay Zekâyı Konuşmuyor, Yapay Zekâyı Uyguluyor…   Bugünlerde yapay zekâyı ağızlarından düşürmeyen, sürekli konuşan bir kesim var. Laf çok...

DEVAMINI OKU
Türkiye

ATLAS EĞİTİM YAZILIMLARI
Hacettepe Teknokent 1.Arge Binası No:25 Beytepe 06800 Ankara – TURKEY

Tel:+90 312 299 2313
E-Mail: [email protected]

United States

K12NET, LLC
28610 Hwy 290, F09 #158 Cypress, TX 77433

Tel: 713-412-7558
E-Mail: [email protected]

Palestine

K12NET Palestine LLC
Al-Irsal Street, Opposite Palestine Tower New Man Building 6th Floor, Office 607. Ramallah

Tel: +970 599 950 060
E-Mail: [email protected]

United Arab Emirates

NOVELTY TECHNOLOGIES
The One Tower, Office 3926, Sheikh Zayed Road Barsha Heights – Dubai United Arab Emirates

Tel:+971 4 246 2871
E-Mail: [email protected]