K12NET, Bankacının Pörtleyen Gözünü Anlatıyor (Müthiş Haber)

8 Mart 2021

K12NET, Bankacının Pörtleyen Gözünü Anlatıyor (Müthiş Haber)

Bir okulun kurucusu, muhasebecisine, “velilerimiz okula gelmeden taksitlerini ödeyecek, her türlü para işlemi, kredi kartından ödenebilecek. Bankaları araştırıp çalışma koşullarını öğren” diye görev verse, bu okulun banka nezdindeki kıymeti ne kadardır? Tek bir cevabı var. “Cirosu kadardır.” Atasözümüzdeki gibi “ne kadar para, o kadar köfte” Bu okulun tek başına bankaya gitmesi yerine, 3.137 adet K12NET okulu bir araya gelse ve hepsi  birlikte gitseler. Bankacı, tek bir okuldan gelen yetkili sanıp, komisyon oranlarını söyleyecekken, okul yetkilisi, “Bir saniye söylemeyi unuttum. Dışarıda diğer, 3.137 adet K12NET okul müdürlüğü  vereceğiniz oranı bekliyor. Kalabalık olmasın, diye dışarıdalardı. Bir çağırayım” dese, kapıdan içeriye 3.137 K12NET Okulu muhasebecinin girmeye çalıştığı o anı şöyle bir hayal ediniz. Bankacının  “pörtleyen gözünü” gördünüz mü?

Gördüyseniz, yazının devamını daha dikkatli okumanızı rica ediyoruz.

Birliktelik Güçtür.

Türk Param POS şirketi ile daha önce birlikte çalıştığımızı duyurmuştuk. Neredeyse ülkemizin tüm bankalarıyla çalışıyor.  Okul, her banka ile ayrı ayrı anlaşmak yerine, Türk Param POS ile anlaşma yaptığında, tüm bankalarla anlaşmış oluyor. Türk Param POS, 68 çeşit kartla çalışan, 3,74 milyon adet kartla işlem yapan, 5,6 Milyar işlem hacmine ulaşmış, müthiş bir güç. Bu şirketin bankalardan sağlayacağı avantajlarla, tek bir okulun sağlayacağı avantaj aynı olabilir mi? Türk Param POS, kendi müşterilerinden aldığı güçle, bankalardan çok daha avantajlı imkanlar elde edebiliyor. Bu birinci güç. Arkasından 3.137 K12NET okulu, yine Türk Param POS aracılığı ile bankanın karşısına geçtiğinde çarpan güç etkisi yapıyor. K12NET Okullarına iki kez indirim yapılacak.  1-Türk Param Pos şirketinden dolayı bir indirim 2- K12NET Okullarının birlikteliğinden dolayı ikinci indirim.

K12NET Okullarının Gücü Biliniyor.

Türk Param Pos, K12NET Okullarının bir araya gelince nasıl bir güç oluşturduğunu, 20 Yayınevini bir araya getirecek gücü olduğunu çok iyi biliyor. Bu yüzden daha önden, peşinen bir indirim çalışması yaptı. Komisyonlu ve gün blokeli olmak üzere iki çalışma şekli bulunuyor. Komisyonlu isterseniz,  K12NET okullarına daha düşük komisyon verilecek. Komisyon ödemeden, gün blokeli çalışmak da mümkün olabilecek. Tek çekim 35 gün, taksitli 45+35+35… şeklinde bloke olacak ve komisyon kesilmeden günü geldiğinde taksitleriniz hesabınıza yatacaktır.

K12NET Bu Olayın Neresinde Olacak?

Okulların kredi kartı ile alacağı tüm ödemeler, okul taksitleri, yemek, servis, kıyafet, kantin, gezi… daha aklınıza ne geliyorsa, K12NET üzerinden veli portallarından yapılacak. K12NET’den akan bilgiler, otomatik Türk Param Pos’a ulaşacak. Muhasebecilerin elle yapmak durumunda kaldığı pek çok işlem, otomatik yapılacak.

Veliler Para Ödemek İçin Okula Gelmeyecek?

Veliler, evden her türlü taksitlerini ödeyebilecek. Para ödemek için okula gitmelerine gerek kalmayacak. K12NET üzerinden yapılan tüm işlemler, otomatik olarak K12NET muhasebe ekranlarına işlenecek.

Söylenenleri Boşverin, Kendiniz Teyit Edin!

Verilen oranlar komisyonsuz, blokeli gün sayıları söylendiği gibi bir avantaj mı, yoksa kendiniz bu imkânları oluşturabiliyor musunuz? Avantaj ise Türk Param Pos, şirketi kimdir, bu şirkete ne kadar güvenebiliriz? Hazineden, Maliye Bakanlığından onaylı, izinli olduğuna dair her türlü resmi evrakı istenmeli, kendi kurumunuzun avukatlarına, muhasebecilerine incelettirmelisiniz.

K12NET_Türk Param Pos Entegrasyon Eğitimi / 11 Mart Perşembe Saat 10:30

Türk Param Pos Yetkilisi de bu eğitimde bizlerle olacak. Kendilerinin ağzından kendilerini dinleyeceğiz. Tereddüt ettiğimiz her durumu en ince ayrıntısına kadar soracağız. Çalışmaya başlamadan evvel cevapsız tek bir sorumuz, tek bir tereddütümüz kalmamalı. Sunumun sonunda bir veli, kendi hesabıyla K12NET sisteme girecek, okul taksitini kredi kartıyla ödeyecek. Eğitimimizde uygulamalı olarak bu senaryoyu göstereceğiz.

Kayıt Yenileme, Öğretmensiz Olmaz / 10 Mart Çarşamba Saat 10:30

Öğretmenler velilerle;  akademik, kişisel, mesleki konularda görüşme yaptıkları gibi, özel okullarda “kayıt yenileme” konusunda da görüşme yaparlar. Öğretmensiz kayıt yenileme işi olmaz. Bunun için öğretmenler, hem de yılda birkaç kere velileriyle görüşme yaparlar. Bir müşterimiz, ihtiyacını aşağıdaki cümlelerle anlatmış:

Her sınıf öğretmeni sınıfındaki öğrencilerinin velileri ile dönem içerisinde ortalama iki olmak üzere birkaç görüşme yapar. Biz normalde bu görüşmelerin raporlarını drive üzerinde her sınıf için ayrı bir excel dosyası açarak ve o sınıfın öğretmeniyle yöneticilere paylaşarak yapıyorduk. Buda kontrol esnasında tek tek dosyaları açıp kapatmamız demek oluyor. Eğer sistem üzerinde böyle bir alan varsa çok rahatlamış olacağız.

 

Bu hafta eğitimimizde bu somut soruya, somut uygulamayla cevap vereceğiz. Bilmeyenlerin öğrenmek için katılmasını, bilip de kullanmayanların eksiğimizi söylemeleri için bu eğitime davet ediyoruz.

Not: Bu modülün konusu, öğretmenleri ilgilendiriyor olsa da okulların bütün öğretmenlerini davet edemeyeceğimiz için, her okuldan birkaç yetkili eğitime katılmalıdır. Eğitim videoya çekileceği için sonradan bütün öğretmenlerinize bu eğitimin videosunu izlettirebilirsiniz. 

Temel Tanımlar / 12 Mart  Cuma, Saat 10:30

Öğrenci-öğretmen-personel-ders tanımlama gibi, K12NET sisteminin en temel konularını, bu eğitimde bulabileceksiniz. Sistemi ilk defa kullanacak okulların, bir kez olsun, mutlaka bu temel eğitimden geçmesini bekliyoruz. Daha önce sistemi açılmış ama bir sebepten sistemi etkin kullanamamış okullarımız da bu temel eğitimden yararlanmalıdır.

Eğitimlerimiz Online, Yerinde ve ÜCRETSİZDİR.

Eğitimlerimiz online olup, okullar kendi yerlerinden katılabilecek, ekranlarımızı görecek, sesimizi duyacak, isterlerse eğitim görevlisine soru sorabileceklerdir. Eğitimlerimiz ÜCRETSİZ olup, katılmak isteyenlerin, hangi kurumdan, hangi eğitime katılmak istediklerini de açıkça belirterek [email protected] adresine, bu isteklerini ifade eden bir elektronik posta göndermeleri yeterli olacaktır.

Bu Sefer Fırsat Kaçırılmamalı!  Müfredat Değişiyor. (K12NET Uyarısı)

Bu Sefer Fırsat Kaçırılmamalı!  Müfredat Değişiyor. (K12NET Uyarısı) Okullarımızda, kurslarımızda kazanım temelli sınavlar yapıp, öğrencilerimizin eksikliklerini tespit etmeye çalışıyorsunuz. Bunun...

DEVAMINI OKU

K12NET Kurumları, Lütfen Başkasının İşini Yapmayınız! (Çok Önemli)

K12NET Kurumları, Lütfen Başkasının İşini Yapmayınız! (Çok Önemli) Herhangi bir yayınevinin sınavlarını satın almışsanız, “satın almışsanız” kelimelerinin altını çiziyoruz, satın...

DEVAMINI OKU

K12NET’i, K12NET Yapan Müşterileridir.

K12NET’i, K12NET Yapan Müşterileridir. 3.959 Okul/kurs merkezine hizmet verince, hiç abartısız, AMA hiç abartısız, günde 4-5 tane yeni fikir, öneri,...

DEVAMINI OKU
Türkiye

ATLAS EĞİTİM YAZILIMLARI
Hacettepe Teknokent 1.Arge Binası No:25 Beytepe 06800 Ankara – TURKEY

Tel:+90 312 299 2313
E-Mail: [email protected]

United States

K12NET, LLC
28610 Hwy 290, F09 #158 Cypress, TX 77433

Tel: 713-412-7558
E-Mail: [email protected]

Palestine

K12NET Palestine LLC
Al-Irsal Street, Opposite Palestine Tower New Man Building 6th Floor, Office 607. Ramallah

Tel: +970 599 950 060
E-Mail: [email protected]

United Arab Emirates

NOVELTY TECHNOLOGIES
The One Tower, Office 3926, Sheikh Zayed Road Barsha Heights – Dubai United Arab Emirates

Tel:+971 4 246 2871
E-Mail: [email protected]